A HITACHI TÖBBCÉLÚ LCD PROJEKTORAINAK ÚJ TERMÉKCSALÁDJÁT FELSŐKATEGÓRIÁS TULAJDONSÁGOK ÉS ULTRA-ALACSONY TULAJDONLÁSI KÖLTSÉGEK JELLEMZIK

A Hitachi Digitális Média Csoport ma jelentette be a többcélú LCD projektorok új termékcsaládjának forgalomba hozatalát, amelynél a kivételesen alacsony teljes tulajdonlási költségek kiváló képminőséggel és az általában csak felsőkategóriás rendszerekre jellemző funkciógazdagsággal párosulnak. A CP-X2510 és CP-X3010 modellek tulajdonosai a meghosszabbított karbantartási ciklusok és a fogyasztáscsökkentő funkciók jóvoltából jelentős megtakarításokat fognak elérni, ugyanakkor a Hitachi egész termékcsaládjára jellemző használhatósági tulajdonságokban, teljesítményben, biztonsági és kompatibilitási jellemzőkben is örömüket fogják lelni.

„A Hitachi szuper hibrid szűrő és a hosszú élettartamú lámpa hozzásegít ahhoz, hogy ezen új modellek teljes tulajdonlási költségeit minden eddiginél alacsonyabb szintre sikerüljön leszorítani. Mivel mindkét említett alkotórész karbantartási ciklusa 6000 üzemórára tolódott ki, a legtöbb felhasználónak csak üzembe kell helyeznie ezeket a projektorokat, és több mint három évig hozzájuk sem kell nyúlnia,” nyilatkozza Axel Kutschke, a Hitachi Digitális Médiacsoporthoz tartozó prezentációs eszközök vezető menedzsere. „A teljes tulajdonlási költségek csökkentését eredményező újítás és a felsőkategóriás tulajdonságok (pl. az aktív írisz, amely nagy kontrasztú és színfényességű pompás képet ad) alkalmazásának köszönhetően a Hitachi projektorok továbbra is a teljesítmény, a fenntarthatóság, az érték és befektetésvédelem kombinációját nyújtják.“

A teljes tulajdonlási költségek csökkentésének lelke az új szuper hibrid szűrő, amelynek hatására a projektorok tisztítási ciklusa 6000 üzemórára tolódott ki. A lámpa élettartama eco (takarékos) módban ugyanekkora időtartamra bővült. A kettő együttes hatására a karbantartási igény leszűkül, a lámpa ajtaja és a szűrő könnyen megtalálható és könnyen hozzáférhető. Ez a hosszú karbantartási ciklus sok felhasználó számára azt jelenti, hogy miután a projektort üzembe helyezte, három-négy évig hozzá sem kell nyúlnia. A főbb alkotórészek kisebb áramfogyasztása és az új energiatakarékos készenléti mód további megtakarításokat eredményez, ugyanakkor a környezetvédelem szempontjából is előnyösebbé válik a projektor használata.

A pompás képminőség részben az aktív írisz funkció eredménye, amellyel 2000:1 kontrasztarány érhető el. A címsorban szereplő számértékek viszont a projektorról kialakított összképnek csak egy apró részletét képviselik. Az írisz több módban működő és dinamikus funkciói és a gamma korrekció jóvoltából a felhasználó tökéletes képet fog kapni bárhol, különösen erősen megvilágított környezetben vagy video és multimédia vetítésénél. A nagy kontrasztarány és LCD színtelítettség együttes hatására a vetített álló- és mozgókép bármilyen vetítési körülmények között lenyűgöző színfényességű és élénk színvisszaadású lesz.

Minden modellben van egy 16 W-os beépített hangszóró, amely sok felhasználó számára költséghatékony audio-megoldást biztosít, és gyakran feleslegessé teszi külső hangszóró használatát. Gondoltunk viszont azokra a felhasználókra is, akik külső hangszórót szeretnének használni, ezért a projektorokat elláttuk audió jelátadó funkcióval is, amely lekapcsolja a projektor lámpáját, amikor csak az audió funkció van használatban. Bármelyik audio-megoldást is választja, a projektor olyan alacsony, 29 dB-es zajszinten működik, hogy soha nem vonja el a figyelmet a prezentációtól.

A termékcsaládba négy modell tartozik, amelyek a korábbi modellekkel sok mindenben teljesen kompatibilisek, legyen szó például a felszerelés helyéről vagy a vetítési távolságokról. A CP-X2510E és CP-X3010E modell fényereje 2600 ill. 3000 lumen, a CP-X2510EN és CP-X3010EN modell pedig hálózatképes is. A hathatós és népszerű felügyeleti, kezelési és vezérlési funkciókhoz tartozó szoftverfrissítésen kívül ezeknek a modelleknek központosított jelentő funkciójuk is van: a hálózatra kapcsolt összes projektor állapota értékelhető egyetlen HTML oldalon vagy jelentésben. Még a nem hálózatképes modellek is egymáshoz kapcsolhatók RS232 csatlakozáson keresztül, így a beállítások könnyen másolhatók és sokszorosíthatók.

Mint minden Hitachi projektornál, ennél a termékcsaládnál is központi hangsúlyt fektettünk a könnyű használhatóságra. Az új on-screen (képernyőn megjelenő) menürendszerben az ikonok még könnyebbé teszik a projektor kezelését a felhasználó számára, a gyakorlott felhasználóknak pedig még több vezérlési lehetőséggel szolgálnak. A népszerű Hitachi tulajdonságokon (pl. a bemeneti forrás elnevezhetősége, az állítható felbontás, a fehértábla, feketetábla és zöldtábla üzemmódok és a távirányító változtatható infravörös frekvenciája) kívül az új modellek üzenetküldő funkcióval is el vannak látva, így egyszerű üzeneteket képesek küldeni a hálózatba kapcsolt összes többi projektorra. A projektorok ezen kategóriának egyik legfőbb jellemzője a sablon funkció is. Végül, de nem utolsósorban, az LCD projektoroknál szokásos minden Hitachi biztonsági funkció a modellek mindegyikébe be van építve.

Beszerezhetőség
A Hitachi CP-X2510E, CP-X2510EN modellek Európában május végén, a CP-X3010E és CP-X3010EN modellek júliusban és augusztusban kerülnek az üzletekbe.