A HITACHI EGY ÚJ, FEJLETT, NAGYTELJESÍTMÉNYŰ DLP PROJEKTORCSALÁDOT MUTAT BE, AMINEK A VALAHA VOLT LEGNAGYOBB FÉNYERŐSSÉGŰ MODELLJÜK IS A RÉSZÉT KÉPEZI

Kiváló képminőség, rugalmas telepíthetőség és alacsony tulajdonosi összköltség

MAIDENHEAD, Egyesült Királyság, 2013. június 12. – A Hitachi Europe Ltd., Digital Media Group a mai napon bejelentette, hogy tovább bővíti fix telepítésű projektcsaládját, amelyben mostantól helyet kap a Hitachi vállalat valaha forgalmazott három legnagyobb teljesítményű modellje is. Az új 9000-es szériájú DLP projektorok az akár 10 000 lumen fényerősség mellett számos egyéb fejlett funkciót is kínálnak, amelyek nem csak a kivételes képminőségről, de a könnyű telepíthetőségről és az alacsony karbantartás-igényű üzemeltetésről is gondoskodnak.

„A három új projektor nem csak a fényerősség terén nyújt egyedülállót a Hitachi vállalat történetében; számos fejlett funkciójuk kiváló képminőséget és élénk színvilágot biztosít, miközben a rugalmas telepítési lehetőségek és az alacsony karbantartási igény is kiemelt szempont maradt” – nyilatkozta Axel Kutschke, a Hitachi Digital Media Group prezentációs termékekért felelős igazgatója. „A beépített kétszínmódos keréknek, a Hitachi saját fejlesztésű kiemelés és magas dinamikus kontraszttartomány (High Dynamic Contrast Range, röviden HDRC) funkciójának, a kétlámpás kialakításnak és az alacsony karbantartási igénynek köszönhetően ezek a modellek kiváló megoldást kínálnak nagyszabású rendezvényeken és egyéb professzionális alkalmazási területen (pl. színpadi vetítés, hirdetések és digitális tartalomszolgáltatás), ahol a projektorok állandó használatban vannak.”

Az új 9000-es szériájú termékcsalád tagja a 10 000 lumen teljesítményű XGA CP-X9110, a 8500 lumen teljesítményű WXGA CP-WX9210 és a 8500 lumen teljesítményű WUXGA CP-WU9410. Mindhárom modell beépített kétszínmódos kerékkel rendelkezik, amivel a felhasználók a környező fényviszonyoktól függően válthatnak a magas fényerősségű mód és a színgazdag mód között a távvezérlő segítségével.

A Hitachi saját fejlesztésű kiemelés (Accentualizer) funkciója a fejlett képfeldolgozási technológia segítségével kihangsúlyozza a kép élessége mellett annak fényes és sötét részeit is, valamint lehetőséget biztosít a felhasználó számára a beállítások módosítására a környezettől függő lehető legpontosabb színreprodukció érdekében. A szintén a Hitachi saját fejlesztésének számító, forradalmian új magas dinamikus kontraszttartomány (High Dynamic Contrast Range, röviden HDCR) technológia magas kontrasztarány-érzetet nyújt, amely különösen világos környezetben előnyös.

A kétlámpás rendszer előnye, hogy együttes használat esetén magasabb fényerősséget, önálló használat esetén pedig hosszabb lámpaélettartamot biztosít. A lámpák meghibásodás esetén automatikusan átkapcsolnak, valamint alternatív (váltakozó) módban 24-órás üzemben is használhatók. A projektor hátlapi LCD-kijelzőjén megjelenő információk (pl. lámpa üzemideje, szűrő üzemideje, vetítési idő és IP-cím) jelentősen megkönnyítik a készülékek karbantartását. Mindazonáltal az új, továbbfejlesztett hűtőrendszer és a nagyteljesítményű szűrő (ami a hagyományos szűrőknél várhatóan ötvenszer hosszabb élettartamot kínál) minimálisra csökkenti a karbantartási igényt.

A beépített panorámavetítés funkció csak egy azon funkciók közül, amelyek gondoskodnak a termékcsalád tagjainak rugalmas telepíthetőségéről. A további kényelmi funkciók között szerepel a hatékony geometriai korrekció, amely a különféle ívelt vagy sarkos felületekre történő vetítést is lehetővé teszi. Említésre méltó még a lencsemozgatás funkció, amely a kényelmes rögzíthetőség mellett 360-fokos vetítési rugalmasságot is kínál. Az öt csereszabatos objektív kiválóan alkalmazkodik a különféle méretű képernyőkhöz és telepítési környezetekhez.

A projektorok által támogatott négy digitális bemeneti mód között szerepel két HDMI, egy DVI-D és egy HDBaseT csatlakozó, így a kép minőségromlás nélkül továbbítható akár 100 méteres távolságig szabványos LAN-kábelek használatával (Cat5e/6). Mindhárom modell 3000:1 kontrasztarányt kínál.

A CP-WU9410 szeptemberben, a másik két modell novemberben mutatkozik be Európában.